איראן ואיחוד האמירויות מהדקות קשרים כלכליים

על פי דיווח שפורסם היום: היקף המסחר בין איחוד האמירויות לאיראן עלה ב-23% השנה לעומת השנה שעברה • "גם שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בתחום התחבורה הימית והאווירית גדל"

המנהיג העליון של איראן, עלי ח'אמנאי, ארכיון | צילום: שאטרסטוק

יחסי המסחר של איראן עם איחוד האמירויות מתחזקים: היקף הסחר בין שתי המדינות שלא כולל נפט עמד על 16.2 מיליארד דולר בשבעת החודשים הראשונים של השנה, מדובר בעלייה של 23% בהשוואה לשנה שעברה, כך הודיעו הרשויות באיראן כפי שדווח באתר "טהראן טיימס", כלי תקשורת איראני בשפה האנגלית. על פי הדיווח, איחוד האמירויות הייתה שותפת הסחר הבכירה ביותר של איראן בשבעת החודשים הראשונים של השנה.

בחודש אוגוסט שגריר איחוד האמירויות בטהראן אמר כי למעלה מ-122 אלף אנשי עסקים איראנים עובדים כעת באיחוד האמירויות. "נתונים כלכליים מראים שהאינטראקציות העסקיות בין איראן לאיחוד האמירויות גדלו בשנים האחרונות", אמר. עוד נאמר כי "גם שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בתחום התחבורה הימית והאווירית גדל".

איראן ואיחוד האמירויות חתמו על מזכר הבנות להרחבת שיתוף הפעולה הכלכלי ביניהן במגוון תחומים בתום ישיבת הוועדה הכלכלית המשותפת השלישית של שתי המדינות שהתקיימה השנה ב-1 במאי. הסכם ההבנות נחתם על ידי שר התחבורה והפיתוח העירוני האיראני לשעבר, מהרדד בזרפאש, ושר הכלכלה של איחוד האמירויות הערביות, עבדאללה בן טוק אל מארי, שעמד בראש הפגישה המשותפת, כך על פי הדיווח.

במהלך ישיבת הוועדה המוזכרת הדגישו שני הצדדים את הצורך בהרחבה נוספת של שיתוף הפעולה הכלכלי בין טהראן לאבו דאבי. בסיום הפגישה אמר בזרפאש: "קיימנו את הוועדה המשותפת בין שתי המדינות לאחר 10 שנים, שזו הזדמנות לפתח את היחסים המסחריים והכלכליים בין שתי המדינות".

שר הכלכלה של איחוד האמירויות, עבדאללה בן טוק אל מארי הדגיש מצידו את חשיבות הפגישה ואמר: "קיום הפגישה היום מראה את הפיתוח וההתרחבות של היחסים הכלכליים בין שתי המדינות. אחרי סין, לאיחוד האמירויות יש את קשרי סחר הרחבים ביותר עם איראן. שווי הסחר של שתי המדינות הגיע ל-27 מיליארד דולר וחברות איראניות רבות מבוססות באיחוד האמירויות".

מדובר ביחסי מסחר ללא נפט,  איראן ייצאה 51.1 מיליון טונות של מוצרים שאינם נפט בשווי 20.2 מיליארד דולר למדינות השכנות בתקופת שבעת החודשים של השנה וייבאה  13.4 מיליון טונות של סחורות בשווי של 20.9 מיליארד דולר.

איראן ציינה כי יעדי הייצוא העיקריים שלה בקרב המדינות השכנות הן "עיראק, איחוד האמירויות, טורקיה, אפגניסטן ופקיסטן". בשבעת החודשים הראשונים של השנה, "איחוד האמירויות, טורקיה, רוסיה, עומאן ופקיסטן היו חמשת מקורות היבוא העיקריים בקרב המדינות השכנות", אמר גורם איראני.

איראן חולקת גבולות יבשתיים או ימיים עם 15 מדינות – איחוד האמירויות הערביות, אפגניסטן, ארמניה, אזרבייג'ן, בחריין, עיראק, כווית, קזחסטן, עומאן, פקיסטן, קטאר, רוסיה, טורקיה, טורקמניסטן וסעודיה.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן