בנק ישראל: יעד האינפלציה בארץ הוביל ליציבות מחירים ואין לשנותו

יעד האינפלציה בישראל שעומד על 1%-3% נבחן לאחרונה במחקר של בנק ישראל • מסקנות המחקר העלו כי נכון להציב יעד כזה והוא הצליח להשיג את מטרתו

אינפלציה | צילום: שאטרסטוק

מהו יעד האינפלציה והאם נכון לשמור עליו ברמה הנהוגה היום? אלה השאלות שעמדו במוקד מחקר שערך בנק ישראל ואת התוצאות פרסם היום (רביעי) בדוח. על פי המסקנות שעלו, נכון לשמר את יעד האינפלציה הנוכחי כפי שהוא ללא כל שינוי, יעד האינפלציה עומד על 1%-3%.

בבנק ישראל מסבירים כי ישראל הייתה בין המדינות הראשונות שאימצו את יעד האינפלציה כמסגרת למדיניות והוא הפך לעוגן המרכזי של המדיניות הכלכלית. על פי החלטת הממשלה מאוגוסט 2000, יעד האינפלציה נקבע להיות החל מ-2003 בין אחוז אחד לשלושה אחוזים, תחום שהוגדר כיציבות מחירים. "המטרה המרכזית של בנק ישראל לפי החוק היא שמירה על יציבות מחירים ולאחריה תמיכה בפעילות הכלכלית וביציבות הפיננסית", מציינים בבנק.

בנק ישראל קובע במסקנותיו כי הצבת יעד האינפלציה ברמה הנוכחית השיגה את המטרה והיא יציבות מחירים על פני הזמן. "כיום, יעד של יציבות מחירים הוא מובן מאליו במשק הישראלי, אך בעת הצבתו הניסיון הבינלאומי בתחום היה ראשוני ומוגבל למספר מדינות בלבד. ההצלחה של משטר יעד האינפלציה כמנגנון לייצוב המחירים היא גלובלית, והעובדה שלרוב רובן של מדינות ה-OECD יש יעד כזה היא עדות לכך", מציינים בבנק.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן