הציבור מצפה להורדת מחירים: טראמפ מביא בשורה לכלכלה האמריקאית?

הצעדים המרכזיים שמתכנן טראמפ עם היכנסו לבית הלבן: העלאת מכסים, הפחתות מיסים, מהפיכה אנרגטית, הורדת מחירי המזון • הנושא הכלכלי שבעיקר מטריד את האמריקאים הוא האינפלציה הגבוהה – טראמפ יצליח להוביל להורדת מחירים?

דונלד טראמפ | צילום: שאטרסטוק

תוצאות הבחירות בארה"ב מלמדות על חוסר שביעות רצון של הציבור האמריקאי מרמת האינפלציה הגבוהה בארה"ב בעת כהונתו של ג'ו ביידן ושאיפה לרמות מחירים שפויות יותר עם אינפלציה נמוכה יותר. כהונתו הראשונה של טראמפ אולי מעלה זיכרונות טובים יותר למצבה של הכלכלה האמריקנית, כיוון שרובה הייתה טרם מגיפת הקורונה.

על פי מאמר ב"וול סטריט ג'ורנל" הכלים הכלכליים המרכזיים של טראמפ יהיו זהים לאלה בקדנציה הראשונה שלו – העלאת מכסים והפחתת מיסים. אך בהבדל מהקדנציה הראשונה, טראמפ מכוון כעת להפחתות מיסים ממוקדות יותר.

טראמפ יורש כלכלה בעלת צמיחה חזקה יחסית, רמות המחירים אומנם עדיין גבוהות אבל גם האינפלציה היא לא ברמות השיא שלה, הפדרל ריזרב אמור להוריד את הריבית ביום חמישי בפעם השנייה השנה, מה שיצמצם את סיכוני המיתון למינימום. על פי הערכות הכלכלנים, ייתכן שלמדיניות של טראמפ יש פחות קשר לביצועי הכלכלה בארבע השנים הבאות, לעומת כוחות גדולים יותר ולאירועים בלתי צפויים, כמו משבר, מלחמה או פריחה המונעת על ידי טכנולוגיה חדשה.

ג'וזף גרינקורן, מומחה השקעות בוול סטריט ומנכ"ל מוריס גרופ ציין כי "הרפורמות הכלכליות של טראמפ צפויות להוביל את מדדי וול סטריט לשיאים חדשים בשנים הקרובות". לדבריו, התוכניות הכלכליות של טראמפ הן חדשות טובות למשק האמריקני ולשוק המניות הצפוי לזנק לשיאים היסטוריים במהלך השנה הקרובה. לצד זה, הטלת המכסים צפויה להועיל לתעשיות המקומיות ולהפחית את החוב הלאומי.

השאלה הגדולה כיצד יתמודד טראמפ עם העלייה באינפלציה, "הוא ינסה להוריד את מחירי האנרגיה והמזון ולהפוך את אמריקה שוב לנגישה. הוא ינסה להגיע לעצמאות אנרגטית ולהפחית עליות ייצור אנרגיה", ציין גרינקורן.

במבט אופטימי על כהונת טראמפ, "טראמפ צפוי לקדם רפורמות כלכליות בתחומים של אנרגיה, סחר חוץ, ביטחון לאומי ונושאים נוספים שיאפשרו בטווח הארוך יציבות פיננסית חזקה יותר למשק האמריקני", אמר.

טראמפ הציע להקל על הרגולציה גם בתעשיית הנפט והגז, הוא רואה בכך דרך להגביר את הצמיחה ואת אמון העסקים ולבלום את האינפלציה. אבל כלכלנים מטילים ספק בגלל ההקשרים הרחבים יותר של הכלכלה הגלובלית כיוון שייצור הנפט ומחירי הבנזין בארה"ב מונעים בעיקר על ידי המחירים העולמיים, שמושפעים במידה רבה מ-OPEC, סנקציות, סכסוך במזרח התיכון וצמיחה כלכלית בסין.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן