חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משרד החקלאות: הישראלים צורכים 50% יותר בשר בחג

בפסח 2023 צרכנו 50% יותר בקר, 35% יותר דגים וכ-20% יותר עוף משאר השנה • ב"ימים הרגילים" בהשוואה לעולם, שותים בישראל פחות יין ובשר, ואוכלים יותר עוף

על האש, ארכיון | צילום: דוד כהן/פלאש 90

בפסח האחרון עלתה צריכת הדגים ברשתות השיווק בכ-22% לעומת שאר ימות השנה. הצריכה בחג הפסח לאדם של דגי קרפיון טריים מגיעה לכמעט פי 2 לעומת שאר חודשי השנה. כך עולה מנתונים שפרסם משרד החקלאות ופיתוח הכפר הסוקרים את נתוני הצריכה שהיו לנו ב-2023 לעומת 2022 לרגל חג הפסח הקרב ובא. עוד נאמר כי על מנת להיערך לליל הסדר, ישנה השנה עלייה ביבוא החזרת. עד כה יובאו 52 טון מהונגריה של שורש החזרת, המשמש להכנת המאכל המסורתי.

בהשוואה לשאר העולם , צריכת הדגים הממוצעת לנפש, נכון לשנת 2023, קטנה יותר והיא עומדת על כ- 18 ק”ג בשנה לעומת כ-20 ק”ג לנפש בעולם. הדג המועדף על הישראלי הוא האמנון והסלמון. בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.5 ק”ג דגים. לגבי צריכת הביצים מנתוני מועצת הלול, עולה כי הישראלי צורך מדי שנה כ- 263 ביצים, ובחודש כ-22 ביצים בממוצע. כאשר בשאר העולם ממוצע צריכת הביצים בשנה עומד על 148 ביצים בלבד.

נתוני אספקת בשר הבקר מראים כי בשנת 2023 עמדה הצריכה בארץ על כ-17.7 ק”ג לנפש. כאשר כ-57% מהכמות היא של בשר מיובא. בשנת 2023 לקראת חג הפסח, נצפתה עלייה בביקוש של 49% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק ב”ימים רגילים”. בתחום הזה הממוצע הישראלי נמוך מהעולם. כ-14 ק”ג לנפש בממוצע שנתי לעומת ארה”ב למשל, שם הצריכה היא כ-25 ק”ג לנפש.

הישראלים צורכים 50% יותר בשר בחג | צילום: דוד כהן/פלאש 90

צריכת העוף בישראל דומה לזו של ארה”ב וגבוהה משאר העולם. בשנת 2023 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל כ-49 ק”ג לנפש בשנה. בשנת 2023, לקראת חג הפסח נצפה יותר ביקוש לעוף של כ-21% ברשתות השיווק בהשוואה לממוצע כמות בשר העוף הנמכרת ברשתות השיווק ב”ימים רגילים”.

לפי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך כ-5.6 ליטרים של יין בשנה. זהו נתון נמוך בהשוואה למדינות העולם, בפרט בהשוואה למדינות אירופה וארה”ב. בצרפת צריכת היין עומדת על כ-46 ליטרים בשנה.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה