רשות המיסים מסדירה את שוק הקריפטו בארץ: מתי המוכר חייב במס?

צעד ראשון בהסדרת הפעילות בנכסים הדיגיטליים: על פי תזכיר חוק שפרסמה רשות המיסים יחד עם הכלכלן הראשי במשרד האוצר, הנכסים הדיגיטליים יהיו חייבים במס רווחי הון ונקבעו הכללים שלפיהם ייקבע מתי רווח שהופק מהנכס ייחשב לרווח שהופק בישראל • רשות המיסים: החקיקה תקנה ודאות לעוסקים בפעילות בשוק מטבעות הקריפטו

מטבעות ביטקוין, קריפטו | צילום: שאטרסטוק

רשות המיסים בבשורה לעוסקים בפעילות הקריפטו: נכס דיגיטלי כמו מטבע קריפטו, אסימון דיגיטלי או NFT, יסווג כנכס בפקודת מס הכנסה וכי על רווחים המופקים ממנו יחול מס רווחי הון, כך קבעו רשות המיסים ואגף הכלכלן הראשי באוצר בתזכיר חוק שהפיצו הערב (ראשון). תזכיר החוק מגדיר מהו נכס דיגיטלי והוא מהווה את השלב הראשון בהסדרת הפעילות בנכסים דיגיטליים ומטבעות קריפטוגרפיים.

עמדת רשות המיסים פורסמה לציבור בשנת 2017 ואושרה על ידי בית המשפט והיא משתלבת עם העמדה המובאת בתזכיר לחוק. כעת קובעת רשות המיסים כי עיגונה של עמדה זו בחקיקה יקנה ודאות לעוסקים בפעילות בנכסים דיגיטליים בכלל ומטבעות הקריפטוגרפים בפרט.

תזכיר החוק קובע בנוסף גם את הכללים שלפיהם יקבע מתי רווח שהופק מנכס דיגיטלי ייחשב לרווח שהופק בישראל. "קביעה זו חשובה מאחר שעל פי פקודת מס הכנסה, רווח הון חייב במס אם הופק על ידי תושב ישראל או אם הופק בישראל, על ידי תושב ישראל או תושב חוץ", כך מסבירים ברשות המיסים.

על פי תזכיר החוק, רווח הון שהופק ממכירת נכס דיגיטלי ייחשב לרווח שהופק בישראל אם מוכר הנכס היה תושב ישראל במועד הרכישה של הנכס הדיגיטלי. כמו כן, אם הנכס הדיגיטלי משקף זכות, במישרין או בעקיפין, לרכוש שנמצא בישראל, או לחבר בני אדם תושב ישראל, המוכר יהיה חייב במס רווח הון עבור הרווח ממכירתו.

"אסדרת החקיקה בתחום תקנה יתר וודאות לתחום פעילות זה, ותסייע לצמיחתו והתפתחותו בישראל, לצד זאת היא תבטיח ניהול מושכל של הסיכונים הגלומים בפעילות זו למשק, כגון העלמת מס ושימוש בנכסים דיגיטליים לצורך הלבנת הון", נמסר.

 

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן