חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תופעת ההתעללות במוסדות החינוכיים: בדרך למצלמות בגני ילדים לגילאי 3 עד 6

מדובר באישור בקריאה טרומית וההצעה תועבר לדיון בוועדת החינוך התרבות והספורט • ההורים יוכלו לצפות בילדיהם בשידור חי והצילומים יישמרו ל-60 יום • יוזם ההצעה, חבר הכנסת אופיר כץ: " זה המפתח למיגור ההתעללות במעונות"

מצלמות אבטחה בגני ילדים, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

מליאת הכנסת אישרה להחיל את חובת התקנת המצלמות על גני ילדים בגילאי 3 עד 6, ולהאריך ל-60 ימים את תקופת שמירת הצילומים. בנוסף, מוצע לאפשר להורים, בתנאים מסוימים, לצפות בילדיהם בשידור חי ובאופן מקוון כדי לשפר את הבקרה, ולחייב את המשטרה להראות את הצילומים להורי ילדים ופעוטות שנפגעו כדי לשפר את שיקומם והטיפול בהם. ההצעה אושרה בקריאה טרומית והיא ביוזמתו של חבר הכנסת אופיר כץ, אליה הוצמדה הצעה של ח”כ רון כץ וכן הצעה של ח”כ יוסף עטאונה. 53 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת החינוך, התרבות והספורט.

בדברי ההסבר להצעה נכתב כי בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה הולכת וגואה של התעללות בחסרי ישע, ובמיוחד בפעוטות המצויים במסגרות טיפוליות וחינוכיות וכמעט מדי יום נחשפת פרשה חדשה.

עוד נאמר במליאה כי כיום ישנם 27 מפקחים מטעם המשרד הממונה שאחראים לכסות אלפי גנים, ומספרם אינו מאפשר פיקוח ראוי. כמו כן, בגני ילדים של גילאי 3-6, אשר חוק המצלמות לא חל עליהם, יש מגמה הולכת וגדלה של מקרי התעללות אשר בלתי אפשרי למצות הליך פלילי בעניינם, בשל הקושי להוכיח את האלימות רק מהקלטות ועדויות.

מצלמות אבטחה בגני ילדים, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

ח”כ אופיר כץ: “לפני 5 שנים החלטתי שאני עושה שינוי אמיתי בהגנה על ילדים ושאני לא מוכן יותר שהורים ישלחו את ילדיהם למעון וחייהם יתפרקו כאשר יבואו לאסוף אותם אחר הצהריים. אלו הדברים שבשבילם אני נמצא כאן ובשבילם אני נבחר ציבור, כי אלו החיים עצמם. זו הצעה נכונה, מאוזנת וצודקת, והיא המפתח למיגור ההתעללות במעונות. לא נאפשר את המצב הזה שהילדים הולכים לגן ועוברים התעללות. נבנה את המעטפת הבטוחה ביותר לילדים שלנו”.

ח”כ רון כץ: “כשאר הבן שלי נכנס למעון פרטי לא הצלחתי להבין למה מעון שרוצה לא יכול להתקין מצלמות. ביחד עם אופיר כץ אנו מקדמים רפורמה מסיבית ומשמעותית בגיל הרך. אנו במסע ארוך וחשוב עבור הילדים של כולנו, התקנת המצלמות היא עוד אבן דרך בסל חקיקה כולל שמציב את הגיל הרך במקום הראוי לו במערכת החינוך”.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה