חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

19 מיליארד דולר בעשור: ה”מתנות” שקיבלו האוניברסיטאות בארה”ב ממדינות ערב

על פי נתונים שנאספו ממחלקת החינוך של ארה"ב, משנת 2012 קטאר העבירה לאוניברסיטאות ולמכללות בארה"ב סכום תרומה כולל של יותר מ-3 מיליארד דולר, סין תרמה 1.7 מיליארד דולר וערב הסעודית 1.4 מיליארד דולר * אילו עוד מדינות בין התורמות הגדולות וכמה תרמה הרשות הפלסטינאית?

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטת קולומביה | צילום: רויטרס

במהלך תשע השנים האחרונות האוניברסיטאות והמכללות בארה”ב קיבלו “מתנות” בסכום כולל של 19 מיליארד דולר ממדינות זרות ובהן קטאר, ערב הסעודית וסין. על פי דוח שפורסם על ידי מחלקת האנרגיה האמריקנית, ה-DOE, המדינות תרמו את הכספים ללא תאריכי קבלה רשומים. חלקו של המימון הזר בתקציב האוניברסיטאות האמריקניות מאז שנת 1981 עד היום עומד על 40.2 מיליארד דולר.

על פי הדוח שפורסם חלק ניכר מהכספים הועבר ממשטרים אוטוריטריים ברחבי העולם כמו קטאר, ערב הסעודית, סין ואיחוד האמירויות. בין חמש האוניברסיטאות שהובילו בקבלת התרומות האלה היו אוניברסיטת הרווארד עם 894 מיליון דולר.

על פי נתונים המתבססים על מחלקת החינוך האמריקנית, מאז 2012, התרומה הכי גדולה לאוניברסיטאות האמריקניות הייתה מקטאר עם 3.2 מיליארד דולר, אחריה סין שתרמה 1.7 מיליארד דולר, ערב הסעודית העניקה “מתנה” לאוניברסיטאות בסכום של 1.4 מיליארד דולר.

המחאות הפרו-פלסטיניות בקולומביה | צילום: REUTERS/Caitlin Ochs

איחוד האמירויות עם תרומה של 635 מיליון דולר בעשור האחרון, כווית העבירה לאוניברסיטאות 338 מיליון דולר, גם רוסיה עם “מתנה” נדיבה של 141 מיליון דולר.

עוד בין התורמות לאוניברסיטאות האמריקניות, טורקיה עם כ-80 מיליון דולר, עיראק עם כ-45 מיליון דולר, לבנון כ-20 מיליון דולר, פקיסטאן העבירה תרומה צנועה יותר של כ-6 מיליון דולר בעשור האחרון, ונצואלה עם תרומה של כ-4 מיליון דולר, סוריה עם 1.3 מיליון דולר והרשות הפלסטינאית עם תרומה של כמיליון דולר בעשור האחרון.

תופעת התרומה הזאת לאוניברסיטאות מצד הממשלות הזרות, נותרת תמוהה ביחס לארה”ב שנמנעת מתעמולה והשפעה אנטי אמריקנית, האיסור שהוטל על טיק טוק בארה”ב מייצג את החשש הזה. התרומה לאוניברסיטאות מעוררת ביקורת בארה”ב בטענה שהיא נועדה להקמת מרכזי לימוד מזרח תיכון או לצורך מימון מחקרים ותוכניות שעשויות להתאים לנרטיבים של התורמים. בארה”ב יש קולות שמעודדים מחשבה מחודשת על אותן “מתנות” שבסופו של דבר עלולות להשפיע על הדור הצעיר שהוא הדור הבא של המנהיגים ונושאי המשרות הבכירות ביותר במדינה.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה