חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

53% מהדירקטורים בחברות הציבוריות צופים פגיעה מתונה וזמנית מהמלחמה

32% מתוך 150 חברי דירקטוריונים של חברות הנסחרות בבורסה טוענים שהאתגר הגדול ביותר במלחמה הוא היעדר כוח אדם בשל גיוס המילואים • 46% מדווחים על פיתוח מוצרים ושירותים חדשים המותאמים למצב

מתחם חברות בהרצליה | צילום: שאטרסטוק

על רקע המלחמה ואי היציבות בשווקים, דירקטורים בכירים בחברות ציבוריות טוענים כי האתגרים הגדולים ביותר שאיתם מתמודדים ארגונים במצב מלחמה הם היעדרות עובדים בשל גיוס למילואים (32%) וירידה בביקושים וצריכה (41%). כך מראות תוצאות סקר שנערך על ידי חברת הייעוץ והביקורת “פאהן קנה ניהול בקרה”, שנחשף במהלך כנס הדירקטורים השנתי שערכה החברה.

הסקר, שנערך בקרב כ-150 דירקטורים מצא כי רק 31% מהחברות מרגישות ערוכות להתמודדות עם משבר ביטחוני ממושך ומחזיקות בתוכניות חירום מפורטות. רובם המכריע של הדירקטורים (53%) צופים פגיעה מתונה וזמנית של המלחמה על התוצאות הפיננסיות של החברה, כאשר 28% צופים פגיעה משמעותית ברווחים.

חיילי מילואים בצפון, אילוסטרציה | צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90

ראייה אופטימית: ניצול המצב
עם זאת, למרות החששות, הדירקטורים מציגים גישה אופטימית להתמודדות עם השפעות המלחמה. האסטרטגיה העיקרית של רוב החברות היא פיתוח מוצרים ושירותים חדשים המותאמים למצב (46%), הרחבת פעילות לשווקים בינלאומיים (11%) ורק 26% מהחברות מתכננות קיצוצים והתייעלות.

באשר להשפעת המצב הביטחוני על השקעות החברה, 44% מהדירקטורים מעידים כי בכוונתם לשנות את תמהיל ההשקעות של החברות, בעוד שרק 14% מקפיאות או מצמצמות השקעות.

סייבר, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

הסקר חושף גם דאגה בתחום הבטיחות והסייבר: 42% מהדירקטורים חוששים להיתבע כתוצאה מתאונה עבודה רבת נפגעים, ורק 33% מהם סבורים שהארגון עושה כיום כל הנדרש בתחום הבטיחות. בנוסף, 42% מהחברות לא ביצעו תרגול להתמודדות עם אירוע תקיפת סייבר, למרות התפשטות התופעה במהלך המלחמה.

עוד נמצא כי 58% מהדירקטורים סבורים שהמלחמה היא האירוע שהשפיע במידה הרבה ביותר על הפעילות העסקית בחברתם. רק 20% מייחסים לקורונה השפעה דומה ורק 10% מייחסים ל”מהפכה המשפטית” השפעה כזו. ביחס למגפת הקורונה (20%) והמהפכה המשפטית (10%).

רו”ח יוסי גינוסר, מנכ”ל פאהן קנה ניהול בקרה אמר, כי “תוצאות הסקר מראות מודעות רבה של דירקטורים לנושא של סיכונים אסטרטגיים ומדגישות את הצורך של ארגונים ישראלים לפתח תוכניות חירום מפורטות להתמודדות עם מצבי משבר וניהול סיכונים”.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה