אינדונזיה אינה מתירה לענקית הטכנולוגיה אפל למכור את הסמארטפונים מסוג אייפון 16 שהשיקה לאחרונה. הסיבה לסירוב שהוטל על החברה היא הכללים הנוקשים הנהוגים במדינה בעניין מכירת המכשירים, כללים שאפל לא עמדה בהם. אינדונזיה מחייבת שימוש ברכיבים מתוצרת מקומית כתנאי למכירה במדינה, כך הודיע משרד התעשייה של אינדונזיה כפי שדווח ברויטרס.
אינדונזיה למעשה מחייבת סמארטפונים מסוימים הנמכרים בה לכלול לפחות 40% מהחלקים המיוצרים במקום, ואילו אייפון 16 לא עמד בדרישה הזאת, אמר דובר המשרד פברי הנדרי אנטוני אאריף בהצהרה שפורסמה. עם זאת, על פי הכללים הנהוגים במדינה עדיין ניתן לייבא את הטלפונים מחו"ל לשימוש אישי, המותנה בתשלום מס כפי שנדרש על פי החוק במדינה.
אפל השיקה לראשונה את אייפון 16 בחודש ספטמבר, המכשיר נשאר מחוץ למדינה ובהיעדר אפל יצרניות הסמארטפונים המובילות ברבעון הראשון של 2024 באינדונזיה היו חברת OPPO הסינית וחברת דרום קוריאנית Samsung .
היעדר היכולת של אפל למכור את המכשירים דווקא באינדונזיה הוא החמצה גדולה מאוד מבחינת החברה, באינדונזיה יש אוכלוסיה עצומה ובעלת ידע בטכנולוגיה, מה שהופך את המדינה בדרום מזרח אסיה לשוק יעד מרכזי להשקעות הקשורות לטכנולוגיה.
במהלך ביקורו של מנכ"ל אפל, טים קוק, באינדונזיה באפריל האחרון, אמר שר התעשייה של אינדונזיה, אגוס גומיואנג קרטאסמיטה, כי הוא מקווה שענקית הטכנולוגיה תעמוד בתנאים הנדרשים במדינה ותגדיל את התוכן המקומי שלה על ידי שיתוף פעולה עם חברות מקומיות.
חברות בדרך כלל מנסות לעמוד בדרישה המקומית הנהוגה במדינה באמצעות שותפויות מקומיות או על ידי רכישת חלקים המיוצרים במדינה. לאפל אין מתקני ייצור באינדונזיה, אך מאז 2018 היא מקימה אקדמיות למפתחי אפליקציות, בעלות כוללת של 1.6 טריליון רופיה (101.8 מיליון דולר).