חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בצל המלחמה בצפון: בעלי דירות מהמגזר החרדי בחיפה מקדמים פרויקט פינוי בינוי גדול

בעלי הדירות בבניינים הישנים ללא ממ"ד מקדמים את הפרויקט באמצעות החברה לפיתוח והתחדשות עירונית • על פי התכנון ייבנו 229 דירות חדשות במקום 84 הדירות היום ב-5 בניינים • הפרויקט מותאם לצרכים ההלכתיים והקהילתיים של המגזר החרדי

בניית בנייני דירות חדשות בישראל | צילום: יוסי אלוני/פלאש 90

פרויקט פינוי בינוי גדול למגזר החרדי: ירי הרקטות והטילים ממחיש עד כמה חשובים פרויקטים של התחדשות עירונית לתושבים המתגוררים בבניינים ישנים ללא ממ”ד. בעיר חיפה, שהפכה לאחת הערים הכי מטווחות בצפון, יצאה לדרך תוכנית לקידום פרויקט גדול של התחדשות עירונית בשכונה עם בניינים ישנים שרוב האוכלוסייה בה היא חרדית, פרויקט שמותאם במיוחד למגזר החרדי.  בעלי הדירות בבניינים הישנים במתחם גדול הכולל את רחוב שטרן בחיפה חתמו על הסכם ארגון והרשאת תכנון עם החברה לפיתוח והתחדשות עירונית לקידום פרויקט פינוי-בינוי במתחם ובו כיום כ-84 יחידות דיור בחמישה בניינים.

העיר חיפה | צילום: שאטרסטוק

במסגרת התוכנית החדשה ייבנו 292 דירות חדשות בחמישה בניינים כאשר ארבעה מהם יהיו בגובה 9 קומות ואחד מהם בגובה 15 קומות. לכלל בעלי הדירות תהיה מרפסת סוכה ובנוסף, על פי דרישת העירייה, יפותח שטח ציבורי פתוח ויוקמו שני גני ילדים בקומת הקרקע של אחד הבניינים.

הפרויקט מותאם לצרכים ההלכתיים והקהילתיים של המגזר החרדי, מהחברה לפיתוח והתחדשות עירונית נמסר כי “על מנת לייצר חלופה ראויה המתאימה לצרכים, למדנו להכיר את בעלי הדירות, העמקנו באפשרויות הקיימות, ויצרנו שיתוף פעולה עם המכון המדעי-טכנולוגי להלכה, שבראשו עומד הרב משה הלפרין, שסייע לנו במציאת הפתרונות ההלכתיים לבנייה של פרויקט פינוי-בינוי, עם דגש על פתרונות של בנייה לגובה, מעלית שבת, מרפסות סוכה”, מסרה, עו”ד שבות רענן, שותפה ומנהלת סניף צפון בחברה לפיתוח והתחדשות עירונית.

על פי המודל החברתי בפינוי-בינוי של החברה, בעלי הדירות מקדמים את הפרויקט, כאשר החברה מעניקה להם מעטפת ביצועית רחבה ומספקת להם מענה בתחום החברתי, הכלכלי, האדריכלי, השיווקי, השמאי וההנדסי. לאחר הסיוע בהתארגנות והקמת נציגות של בעלי דירות בפרויקט, החברה מקדמת את התב”ע עם ועבור בעלי הדירות, ורק לאחר אישור התב”ע עורכים מכרז יזמים לשלבי הרישוי ובניית הפרויקט.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן