חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ג’רום פאוול במסיבת העיתונאים: לא יהיו העלאות ריבית, אבל אנחנו נחושים לרסן את האינפלציה

יו"ר הפד היה זהיר להחריד ולא סיפק רמז להורדות הריבית הבאות, אך המשקיעים הסתפקו בהתרת הספק ועטו על המניות • המדדים המובילים זינקו ב-1%-1.6%

יו"ר הפד, ג'רום פאוול | צילום: רויטרס

במסיבת העיתונאים שהתקיימה אחרי ההודעה של ג’רום פאוול, יו”ר הפד, העיתונאים התאמצו לקבל הצהרה על ההחלטות הבאות השנה: האם אתה צופה הורדות ריבית בהמשך השנה? מה יצטרך לקרות כדי שבהחלטה הבאה תהיה הורדת ריבית? ועוד צורות רבות של השאלה הגדולה שהמשקיעים משוועים לרמז בעניין. אך למרות הזהירות הרבה בה פאוול השיב לשאלות אלה, המשקיעים הגיבו בביקושים והמדדים המובילים בארה”ב עולם באחוז.

S&P500 עולה ב-1% והנאסד”ק הכללי עולה ביותר מ-1.6%. העליות הן בגדר הקלה של התרת הספק, יותר מאשר מילים ברורות שאומר פאוול. לדבריו “אנחנו רואים שוק תעסוקה חזק שחזר לימים של טרום הקורונה, מיתון ברכישת נכסים וכלכלה חזקה”, במילים אחרות – המצב מאפשר להמשיך להחזיק בריבית הגבוהה.

פאוול חזר שוב ושוב על האמירה לפיה הפד נחוש לרסן את האינפלציה לרמה של 2% – יעד שנראה עדין רחוק מאוד מהמציאות כעת, לפיה האינפלציה עומדת על 3.5%. יתרה מכך, פאוול מצפה לראות אינפלציה מרוסנת, ולא כזו שלרגע נוגעת ביעד. אחד המדדים החשובים בעיני הפד הוא “מדד הליבה של צריכה פרטית”, מדד שעומד כעת על 2.8%, למרות היעד של 2.7% בשלב זה.

מתי נראה הורדת ריבית של הפדרל ריזרב? | צילום: שאטרסטוק

אחד העיתונאים פנה בישירות לפאוול ושאל אותו “ראינו כמה קשה לתקן שוק עבודה שנפגע, האין זו סיבה להיות יותר סבלניים עם יעד האינפלציה לטובת צמיחה ותעסוקה?”. פאוול הסביר מדוע הוא מעדיף ליחס חשיבות גדולה יותר לאינפלציה, שהסכנות שבצדה גדולות לא פחות מהסיכונים עליהם הוא הצביע.

יחד עם זאת, פאוול הסביר שהוא מודע לסיכונים, אך עדיין לא ברור לו מדוע האינפלציה והביקושים עדין נמצאים ברמה גבוהה למרות הריבית הגבוהה, מה שמרמז שהוא אינו מתכוון בשלב זה לשנות את השיקולים לקביעת הריבית בעתיד.

בפד לא צפויים להוריד את הריבית בקרוב | צילום: שאטרסטוק

פאוול הוסיף, כי הוא אינו מצפה להעלאות ריבית, גם בתנאים אלה בהם הריבית נראית ככלי לא יעיל במיוחד בינתיים. זאת גם אחרי שנשאל “האם אתה יכול לחיות עם אינפלציה של 3% למשך כל 2024?”. לדבריו, יש לתת לריבית עוד זמן כדי להשפיע על השוק.

“אנחנו דואגים לצרכנים החלשים שנפגעים מהאינפלציה ונחושים לרסן אותה” אמר פאוול “אנחנו פועלים למען כל הגורמים בשוק”. פאוול הצביע על העובדה שהייצור ב-2023 עלה יותר מאשר ב-2022, למרות העלאות הריבית החדות. ובכל זאת לאורך כל מסיבת העיתונאים המשקיעים המשיכו להזרים ביקושים ולהעלות את המדדים המובילים.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן