חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דיווח: מחצית מחברות ההייטק בארץ ביטלו השקעות מתחילת המלחמה

דאגה מיוחדת בחברות הפועלות מצפון הארץ: רק 45% מהן פועלות במלוא תפוקה, כ-41% נאלצו להעביר את פעילותן לאזור המרכז, וכ-20% יודעות כבר כי לא יחזרו לצפון • אופטימיות בטכנולוגיות הבריאות לאחר שלוש עסקאות בהיקף יותר מ-1.2 מיליארד דולרים

הייטק, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

דוח של “סטארטאפ ניישן סנטרל” (SNC)  מציג ניתוח מפורט של השפעת הלחימה המתמשכת על עולם הטכנולוגיה בישראל, ומעלה נתונים מטרידים: כ-70% מחברות ההייטק הישראליות מביעות חשש לגבי יכולתן לגייס הון בשנה הבאה, כמעט מחצית מהחברות בצפון בוחנות מעבר לחו”ל, ורוב החברות והמשקיעים לא מאמינים שהממשלה הנוכחית תוביל את מאמצי השיקום של הענף.

עם זאת, הדוח, המבוסס על סקר שנערך בחודש אוגוסט, מציין כי מגמות ההשקעה בהייטק הישראלי דומות למגמות בארה”ב: מאז פרוץ המלחמה נרשמו גיוסים בהיקף 7.8 מיליארד דולר – ירידה קלה של 4% מהשנה שקדמה למלחמה, ופעילות המיזוגים והרכישות הגיעה לשווי של 9.6 מיליארד דולר – מיליארד דולר פחות מאשתקד.

חוסר תכנון לטווח ארוך

בד בבד, 49% מהחברות דיווחו על ביטולי השקעות, וכ-70% הביעו חששות ברמות שונות באשר ליכולתן לגייס הון בשנה הבאה.

דאגה מיוחדת נרשמת בחברות הייטק הפועלות מצפון הארץ: סקר משנה שערכה SNC רק בקרב כ-60 חברות טכנולוגיה בצפון מלמד שרק 45% מהן פועלות במלוא תפוקה. כ-41% נאלצו להעביר את פעילותן לאזור המרכז, וכ-20% יודעות כבר כי לא יחזרו לצפון. רק 43% מדווחות כי קיבלו תמיכה ממשלתית כלשהי, וכ-40% מחברות אלו בוחנות העברה של פעילותן אל מחוץ לישראל, בצורה מלאה או חלקית.

בענף מודאגים בעיקר בשל חוסר התכנון לטווח ארוך: יותר מ-80% מהחברות (90% בצפון הארץ) ו-74% מהמשקיעים מביעים ספק ביכולתה של הממשלה הנוכחית להוביל את מאמצי השיקום. 82% מכלל החברות דיווחו שלא קיבלו תמיכה כלשהי בשל המלחמה. על-פי הדוח, למלחמה הייתה השפעה דרמטית על החברות בעת שאילצה 24% מהן לבצע רילוקיישן של לפחות חלק מפעילותן, ו-44% מהן קיצצו בכוח האדם.

בתחום אבטחת סייבר פחות מודאגים 

למרות האתגרים הללו, 82% מהמשקיעים בחברות ההייטק הישראליות מאמינים שהתדמית העולמית לגבי חוסנה של תעשיית ההייטק הישראלית עדיין חיובית או לפחות ניטרלית.

מקרב החברות עצמן, רק 31% טענו כי הן מרגישות בטוחות ביכולתן לגייס כספים בשנה הקרובה, ולמרות זאת – 54% בטוחות ביכולתן לצמוח במהלכה.

יצויין, כי חברות אבטחת הסייבר והתוכנה העסקית גילו אופטימיות רבה יחסית באשר לעתיד הקרוב (72% ו-65% בהתאמה), ואילו חברות אגריפוד היו בטוחות פחות (40%).

אופטימיות מיוחדת מעורר מגזר טכנולוגיות הבריאות, בו נרשמו השנה שלוש עסקאות משמעותיות בסך כולל של למעלה מ-1.2 מיליארד דולר.

“סטארטאפ ניישן סנטרל”, שנוסדה כדי לקדם את החדשנות הישראלית בארץ ובעולם, מנהלת מאגר ידע על ההייטק בישראל, שכולל 7,500 חברות הייטק וסטארטאפים, ועוד 500 חברות רב-לאומיות הפעילות בארץ, וכן משקיעים, תוכניות האצה ועוד.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן