חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

האו”ם: פער הולך וגדל בין מדינות עשירות לעניות

הפער בין מדינות עשירות לעניות ממשיך לגדול, על פי האו"ם, מה שמקדם את היפוך מגמה של 20 שנה שבה הפער הצטמצם בהתמדה עד 2020 • מנהל מדד הפיתוח האנושי של האומות המאוחדות: "זה מתכון לעתיד הרבה יותר אפל"

בתחתית הרשימה, דרום סודן | צילום: שאטרסטוק

“עתיד אפל”: דו”ח הפיתוח האנושי של האומות המאוחדות מגלה שהמגיפה, הסכסוך, הגלובליזציה והפופוליזם השפיעו באופן לא פרופורציונלי על מדינות בעלות הכנסה נמוכה. דוח הפיתוח האנושי האחרון מצא שלמרות שכל אחת מ-38 מדינות ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי) התאוששה ממגפת הקורונה, רק מחצית מהמדינות הכי פחות מפותחות הצליחו להתאושש, כך לפי דיווח בעיתון הבריטי הגארדיאן.

“אם אתה לוקח את הממוצע של כל המדינות אתה רואה סיפור של התאוששות”, אמר מנהל תכנית הפיתוח של האו”ם (UNDP). “אבל כשמסתכלים יותר מקרוב זו התאוששות במיוחד למדינות בעלות הכנסה גבוהה. זו עדיין לא התאוששות למדינות מעוטות ההכנסה והפחות מפותחות”.

עוד כתב מנהל הפיתוח כי “אנחנו רואים שתקציבי הביטחון גדלים משנה לשנה, בעוד שתקציבי הפיתוח המהווים את היכולת לעזור למדינות עניות יותר להשקיע בשיתוף פעולה, מצטמצמים. זה מתכון לעתיד הרבה יותר אפל”.

מדד הפיתוח האנושי הוא כלי המשמש את האו”ם מאז שנות ה-90 ולוקח בחשבון תוחלת חיים, השכלה והכנסה לנפש. שוויץ, שעמדה בראש טבלת השנה, זכתה לציון 0.967, עלייה מהציון שלה ב-2021 של 0.962. עם זאת, דרום סודן, שהייתה בתחתית בשנים 2021-2022 עם ציון של 0.385, קיבלה השנה ציון נמוך עוד יותר של 0.381.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן