חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הכלכלה הסינית מתאוששת? לא כל כך בקלות

המדדים המרכזיים בשוק הסיני לא מראים סימן להתאוששות • למרות צעדי הממשל האגרסיביים ענף הנדל"ן לא הראה שיפור, ההשקעות בנכסים ירדו ב-9% בתקופת ינואר-פברואר. אך, הודות להוצאות החגים במדינה היקף הצריכה והייצור עלו

הבורסה בשנגחאי | צילום: שאטרסטוק

מגזר הנדל”ן של סין לא הראה שיפור רב על אף שלל צעדים ממשלתיים שננקטו כדי להגביר את הענף, גם כשנדמה שחלקים אחרים בכלכלה מתייצבים. מכירות נכסים חדשים הגיעו לסך של 1.06 טריליון יואן (147 מיליארד דולר) בחודשיים הראשונים של השנה, על פי נתונים שפרסמה הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה (NBS) ביום שני. זה שווה ערך לירידה של 29.3% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2023. הירידה גם מסמנת קצב ירידה מהיר בהרבה מהתקופה המקבילה אשתקד, כאשר מכירות הנכסים החדשים ירדו ב-0.1% בלבד.

ההשקעות בנכסים ירדו ב-9% בתקופת ינואר-פברואר, שהיה מהיר יותר מהירידה של 5.7% שנרשמה בתקופה המקבילה אשתקד. המחירים לצרכן בסין עולים לראשונה מזה שישה חודשים. אבל מוקדם מדי לומר שהדפלציה הסתיימה. עם זאת, נראה כי חלקים אחרים של הכלכלה – כולל צריכה, ייצור תעשייתי והשקעות בתשתיות – מציגים שיפור הודות לשגשוג בהוצאות החגים, יצוא חזק ודחיפת תשתיות בהנהגת המדינה.

קניות לקראת השנה החדשה בסין | צילום: שאטרסטוק

המכירות הקמעונאיות עלו ב-5.5% בינואר-פברואר לעומת התקופה המקבילה אשתקד, שהיה מעט גבוה מהעלייה הצפויה של 5.2% מסקר אנליסטים של רויטרס. אבל עדיין לא בטוח אם השיפור יימשך. “הצרכנים זכו באופן זמני להוצאות הקשורות לחגיגות של תחילת השנה”, אמרה לואיז לו, כלכלנית סין ב-Oxford Economics.

התפוקה התעשייתית זינקה ב-7% במהלך החודשיים הראשונים של השנה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה ב-2023, כשהיא מעלה את תחזית הצמיחה של 5%, כך לפי סקר שנערך ברויטרס.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן