חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

המיליארדר היהודי רון פרלמן מכר אמנות במיליארד דולר לכיסוי חובות רבלון

פרלמן הקים את המכון ללימודי יהדות בפרינסטון והיה מהתורמים הגדולים של חב"ד • אחרי שרכש את רבלון הוא אפילו הקים סניף באשדוד • הונו הצטמצם ל-1.9 מיליארד דולר – עשירית משיאו

איש העסקים רונלד פרלמן | צילום: שאטרסטוק

רון פרלמן בן ה-81, חלש על קרן ההשקעות הפרטית הוותיקה מאוד, מהמאה ה-19, מק-אנדרוז אנד פורבס (MacAndrews & Forbes) שהשקיעה בהימורים באינטרנט, בידור, קוסמטיקה, נדל”ן ותחומים רבים. הוא עשה זאת מאחורי הקלעים והיה לאחד המיליארדרים האנונימיים בניו-יורק. הוא גר ברחוב 63 במנהטן בבית עם מעבר למשרדי הקרן.

בשנת 1985 הוא עלה למודעות כשרכש את רבלון, חברה משנות ה-30 של המאה הקודמת. כשהוא רכב את החברה תמורת 2.7 מיליארד דולר זו נראתה כהבטחה גדולה לו ולחברה. כמה שנים קודם לכן הבושם צ’רלי של רבלון נכנס לספר השיאים של גינס כבושם הנמכר ביותר אי פעם.

חברת הקוסמטיקה רבלון | צילום: שאטרסטוק

בימיו הטובים הוא הוא קנה את הקריקס, אחוזה של 72 דונם באיסט המפטון. זקני ניו יורק זוכרים שביום שהגיע אליו הפסל של ריצ’רד סרה להתקנה ב-2007, סגרו בניו יורק את כביש 27 לשני הכיוונים כדי להוביל אותו. אלא שבמהלך הקורונה החברה קיבלה את מכת המחץ שלה, שהביאה אותה ב-2022 לפשיטת רגל.

זו גם הייתה מכת המחץ ליהודי החם – פרלמן, שהקים לחברה סניף באשדוד, אגב תרומות רבות לתנועת חב”ד ותרומת נדיבה של כ-5 מיליון דולר להקמת מכון ללימודי יהדות באוניברסיטה היוקרתית פרינסטון. המולטי מיליארדר שהגיע להון עצמי שהתקרב ל-20 מיליארד דולר, צמצם את הונו ל-1.9 מיליארד דולר, כך עולה מפרסום הניו-יורק טיימס. בהמשך הוא נאלץ להיפרד מנתח נכבד מיצירות האמנות שאסף.

במסמכים שהגיש לבית המשפט, נחשף שהיקף מכירות יצירות האמנות שלו הגיע לקרוב למיליארד דולר, שאת רובם העביר לחובות לנושים של רבלון כהלוואת בעלים שהוא כבר לא יפגוש לעולם. בין היצירות שמכר נכללות יצירות מהיקרות בעולם של פיקאסו ואנדי וורהול.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן