חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הפיתוי של דובאי למהגרים מכביד על התשתיות ומעלה את יוקר המחיה

הגידול באוכלוסיית המהגרים מחזק את הכלכלה בדובאי אך חושף את מגבלות התשתיות במדינה העשירה • מאז מגפת הקורונה, דובאי משכה כ-400,000 תושבים חדשים

דובאי | צילום: שאטרסטוק

עם זרימת מאות אלפי מהגרים בשנים האחרונות, כלכלת דובאי נהנית מהאצה בפעילות הכלכלית, אך במקביל, העיר מתמודדת עם אתגרים של צפיפות, יוקר מחיה ומגבלות תשתיתיות.

מאז מגפת הקורונה, דובאי משכה כ-400,000 תושבים חדשים שהגיעו בעקבות הזדמנויות עבודה בשכר גבוה, מסים נמוכים, רמת בטיחות גבוהה וקרבה לשווקים בינלאומיים גדולים. העיר, שבה מתגוררים כיום כ-3.8 מיליון תושבים, צפויה לגדול לכ-5.8 מיליון עד 2040 – מספר שמתקרב להיקף האוכלוסייה של סינגפור.

הביקוש הגובר לדיור מצד בנקאים, עורכי דין וסוחרים מחו”ל דוחף את ערכי הנדל”ן כלפי מעלה ומייקר את שכר הדירה, מה שמגביר גם את התחרות על מקומות בבתי ספר פרטיים. למרות שדובאי מציעה פתרונות תחבורה ציבורית, פקקי תנועה ניכרים הפכו לשגרה. לפי נתוני חברת TomTom, המצב התחבורתי עדיין טוב יותר מלונדון, ניו יורק וריאד, אך העומס בכבישים ממשיך להחמיר.

מוניקה מאליק, כלכלנית ראשית ב-Abu Dhabi Commercial Bank, מעריכה שהצמיחה הכלכלית תימשך לאורך העשור הקרוב. “סביבת המס הנמוכה, רמת החיים הגבוהה וקלות עשיית העסקים הופכים את דובאי לאטרקטיבית עבור מהגרים ומשקיעים,” אמרה מאליק. “אנו צופים השקעות נרחבות בתשתיות כדי להבטיח את המשך איכות החיים בעיר”, כפי שהיא מצוטטת בבלומברג.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן