חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ווישור הגישה הצעה לרכוש את השליטה בישראכרט

היוזמה מפתיעה: רכישת השליטה מחייבת השקעה של כ-1 מיליארד שקלים, בעוד ששווי השוק של ווישור עומד על 360 מיליון שקלים בלבד • החברה מעמידה תחרות לרכישה מול מנורה-מבטחים • הראל נפסלה ממהלך הרכישה ע"י רשות התחרות

חברת האשראי ישראכרט, תל אביב | צילום: שאטרסטוק

קבוצת הביטוח ווישור, בעלת השליטה באיילון, פרסמה היום מכתב ששלחה לדירקטוריון ישראכרט בו היא מציעה להיכנס למו”מ לשיתוף פעולה אסטרטגי העשוי לכלול את רכישת גרעין השליטה בישראכרט, או מיזוג בין החברות.

בווישור ציינו כי הם קיימו לאחרונה שיחות עם ישראכרט על שיתוף פעולה אסטרטגי ברמה המבנית, ובין היתר אפשרות להשקעה הדדית של שתי החברות, האחת בשנייה. החברה מציעה להיכנס למו”מ, ומבהירה כי ההצעה תעמוד בתוקף למשך חודש, כלומר עד 15 באוקטובר.

החלטת ווישור, שבשליטת היו”ר אמיל וינשל ומשפחת ברק, לנסות ולרכוש את השליטה בישראכרט מפתיעה בעיקר בשל גודלה: בכדי לרכוש את השליטה בישראכרט יש לרכוש 30% ממניות החברה, כך שמדובר בהשקעה בסדר גודל של כ-1 מיליארד שקלים, בעוד ששווי השוק של ווישור כולה עומד על 360 מיליון שקלים בלבד.

אם ההצעה תאושר, צפוייה התמחרות עם מנורה-מבטחים

בפנייתו של וינשל לישראכרט, ציין: “לקבוצת ווישור גלובלטק ובעלי השליטה בה יש את המשאבים הדרושים, כמו גם את היכולת העסקית, לבצע את המהלך המוצע”.

כרטיסי אשראי, ישראל | צילום: שאטרסטוק

עם פרסום ההצעה, מעמידה ווישור עצמה כמתחרה על רכישת גרעין השליטה בישראכרט, לאחר שבאחרונה נודע כי גם חברת מנורה-מבטחים הגישה הצעה לדירקטוריון חברת כרטיסי האשראי להיכנס למו”מ לגיבוש עסקה לרכישת גרעין השליטה.

“אנו נכונים להציג בפניכם מתווים אלטרנטיביים, שיובילו להחזקה של גרעין השליטה בישראכרט, בין אם בדרך של הזרמת הון או ללא צורך בהזרמת הון לישראכרט, בהיקף הנגזר מגודלו של גרעין השליטה, לרבות באמצעות אפשרות מיזוג.”, צויין במכתב של ווישור.

בווישור מציינים כי להערכתם הסיכוי שלהם לקבל אישור לעסקה שכזו מרשות התחרות טוב למדי, היות שהיא שחקן בינוני בשוק הביטוח. יש לציין כי חברת הראל, מהשחקנים המובילים והגדולים בשוק הביטוח, לא קיבלה מהרשות אישור לרכישת ישראכרט.

רווחי ישראכרט – נמוכים משל שתי המתחרות: כ.א.ל ומקס

ישראכרט היא חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, והיא נסחרת בבורסה ללא גרעין שליטה. בשל כך היא מהווה יעד להשתלטות, וכבר קיבלה כמה הצעות מגופים בשוק – ההצעה המתקדמת ביותר הייתה כאמור מהראל, שאף גיבשה הסכם לרכישת השליטה בחברה, אך זו נפלה בסופו של דבר, לאחר שנפסלה על-ידי רשות התחרות.

אף שישראכרט היא חברת כרטיסי האשראי הגדולה ביותר, רווחיה הם הנמוכים ביותר מבין שלוש החברות בענף. כמו-כן, התשואה שלה על ההון שלה נמוכה: 8.7% במחצית הראשונה של השנה לעומת מעל 14% אצל מתחרותיה מקס וכ.א.ל. מכאן הפוטנציאל לשיפור התוצאות, ובהתאם להתעניינות של רוכשות פוטנציאליות.

חברת האשראי כאל | צילום: שאטרסטוק

ווישור היא חברת ביטוח דיגיטלית שכבר ביצעה פעם אחת רכישה של חברה גדולה ממנה – של חברת הביטוח איילון. זו הייתה עסקה מורכבת, שידעה תלאות רבות וצלחה אתגרים רבים. עתה נראה שהתיאבון של ווישור ומייסדיה התגבר, וכעת הם מכוונים לאתגר אף גדול יותר – רכישת שליטה בחברה הנסחרת כיום לפי שווי שוק של 2.7 מיליארד שקל.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן