חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ותודה לאו”ם: המדינה שמושכת את השקעותיה בחברות ישראליות הפועלות ביו”ש

מדובר בהשקעות של כ-1.5 מיליארד דולר, שמצטרפות להשקעות בסדר גודל כפול מזה של נורבגיה • גורמים בישראל אומרים שזו לא פגיעה כלכלית דרמטית, אך היא יוצרת מומנטום שלילי • משרד החוץ: "פרס לרוצחים ולאנסים של החמאס"

| צילום: שאטרסטוק

האו”ם מציג במאגר המידע שלו מידע על חברות ישראליות הפועלות ב”שטחים”, ביהודה ושומרון, וכעת הקרן הריבונית של אירלנד מודיעה על משיכת השקעותיה בחברות ישראליות הפועלות המופיעות ברשימת האו”ם. קרן ריבונית היא קרן המנהלת כספים של אזרחי המדינה בנאמנות, כמו כספי בנק מרכזי, כספי פנסיות, או הכנסות אחרות של המדינה.

קרן העושר הריבונית של נורבגיה, שהיא הקרן הגדולה בעולם בעלת שווי נכסים השווה לכ-300 אלף דולר לכל אזרח נורבגי, הודיעה על דילול אחזקותיה בישראל, שנכון לסוף השנה שעברה עמדו על 1.5 מיליארד דולר, אחרי שהיו גבוהות יותר שנה קודם לכן. אלא שכבר בסוף 2022 היא החליטה על מכירת מניות הבנקים בהן החזיקה. בעקבות ההחלטה אז היא דיללה את אחזקותיה בבנק הפועלים במהלך השנה שעברה – מ-2% ל-0.74%, אחזקות שהיא ממשיכה לדלל.

הקרן האירית הודיעה למעשה על דילול אחזקותיה ב-6 חברות המופיעות ברשימת האו”ם – אחזקות של 3 מיליון אירו שיש לה בבנקים הישראלים וכן את אחזקותיה ב”רמי לוי שיווק השקמה”.

אירלנד
המונים מפגינים ברחובות דבלין נגד ישראל, ינואר 2024 | צילום: שאטרסטוק

למהלכים הללו אין השפעות כלכליות מרחיקות לכת שכן לא מדובר באחזקות ענק, אך יש בכך פגיעה במוניטין של ישראל, גם בעיני משקיעים פרטיים. ניתן לצרף לכך את ההחלטה של מקדונלד’ס העולמית לרכוש את הזיכיון שלה מהזכיין הישראלי, במטרה לשלוט במסרים, אולי על ידי צמצום הפעילות שלה בארץ.

בעולם מדווחים על הצעד יוצא הדופן של רשת מקדונלד’ס, שמדיניותה הוא לנהל את סניפיה בעולם באמצעות זכיינויות, ולא בעצמה. יחד עם הדיווחים מזכירים בעולם את מוקד הסכסוך, כפי שהם רואים אותו. כך למשל, ברשת BBC מסכמים: “ישראל בנתה 160 יישובים בהם מתגוררים 700 אלף ישראלים בשטחי יהודה ושומרון, שישראל כבשה ב-1967. רוב מדינות העולם רואות באחזקה בשטחים האלה לא חוקית, אך ישראל חולקת על כך”.

ממשרד החוץ נמסר כי “ההחלטה של אירלנד היא פרס לרוצחים ולאנסים של החמאס. ישראל תמשיך לפעול למיטוט החמאס ולהשבת החטופים, בלי קשר להחלטה זו או אחרת”.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן