חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

זינוק של עשרות אחוזים בביקוש לעובדים בעקבות המלחמה; ירידה בענף ההייטק

בחודש יוני נרשמה יציבות בשיעור המשתתפים בכוח העבודה ובמספר המובטלים • יותר מ-28% מהגברים שנעדרו מהעבודה שירתו במילואים, כמו גם 3.4% מהנשים. כך עולה מפרסומי הלמ"ס לחודש יוני ולמחצית השנייה של השנה

עובדי ענף ההייטק | צילום: שאטרסטוק

שיעור האנשים בכוח העבודה – המועסקים והבלתי מועסקים מתוך כלל האוכלוסייה, עמד בחודש יוני על 62.8% – נמוך ב-0.1% מהחודש הקודם. שיעור המועסקים מכלל האוכלוסייה עמד על 60.7% – ללא שינוי מהחודש הקודם ושיעור הבלתי מועסקים מכוח העבודה עמד על 3.2%, לעומת 3.4% בחודש הקודם.

נתונים אלה שמפרסמת היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ”ס) הם נתונים מנוכי עונתיות. עוד עולה מסקר כוח האדם של הלמ”ס לחודש יוני, כי סיבת ההיעדרות מהעבודה של 28.5% מהגברים בחודש זה הייתה שירותם במילואים, לעומת 27.6% בחודש הקודם. כמו כן 3.4% מהנשים נעדרו מהעבודה בחודש זה בגלל שירות מילואים, לעומת 3.5% בחודש הקודם.

מהנתונים עולה, כי בחודש יוני 137.5 אלף איש הינם “בלתי מועסקים” – כ-12 אלף יותר מהחודש הקודם. 200.1 אלף איש מוגדרים כ”לא משתתפים בכוח העבודה, שהפסיקו לעבוד בשנתיים האחרונות, או שמקום עבודתם נסגר, או שנעדרו מעבודתם מסיבות כלכליות – הבלתי מועסקים.

מסעדה בת”א, נחלת בנימין | צילום: שאטרסטוק

המלחמה הביאה מחסור בעובדים
הודעה נוספת שמפרסם הלמ”ס היום היא על “מספר המשרות הפנויות” (ביקוש לעובדים) וממנה עולה, כי בחודש יוני נשמרה היציבות במספר המשרות הפנויות – 139,097 לעומת 139,460 משרות פנויות בחודש מאי. לפיכך שיעור המשרות הפנויות הוא 4.49%, לעומת 4.5% בחודש מאי.

בסיכום הרבעון השני של השנה – חודשים אפריל עד יוני – גדל הביקוש לעובדים ב-19%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד – לפני פרוץ המלחמה. בענף הבינוי העלייה בביקוש לעובדים היא בשיעור של 62%, בגלל היעדרם של עובדים מהרשות.

עלייה משמעותית בביקוש לעובדים נרשמה גם בענפי המסחר – עלייה של 33%; בשירותי האירוח והאוכל – עלייה של 22% ובתעשייה – עלייה של 21%. לעומת זאת בענפי ההיי-טק נרשמה ירידה של 8% בביקוש עובדים.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן