חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מנכ”ל רשות המים: “התעריף צפוי לעלות ב-5%-6% בינואר 2025”

מנכ"ל רשות המים יחזקאל ליפשיץ אמר היום בוועדת המשנה של ועדת הכלכלה כי הופחתה העלאת התעריף בחודש הנוכחי אך בתחילת שנה הבאה צפויה העלאה, עוד אמר כי הצעת החוק לגבי תעריף מים לחקלאות עלולה דווקא לייקר את משק המים ב-5%
מים

קרדיט: shutterstock

“בינואר 2025 צפויה עליה של 5-6 אחוז במחיר המים”, כך אמר היום מנכ”ל רשות המים, יחזקאל ליפשיץ בוועדת המשנה של ועדת הכלכלה לפיקוח על משק המים. הוועדה בראשות ח”כ זאב אלקין, קיימה היום ישיבה שעסקה בהחלטות האחרונות באשר למחיר המים והשפעתן על יציבות משק המים, וכן במשבר אספקת המים בחלק מהשכונות הערביות בירושלים. ליפשיץ הדגיש כי הרשות עושה מאמץ למתן זאת. מנכ”ל משרד האנרגיה והתשתיות, יוסי דיין, התייחס לכך ואמר כי כל המבנה התעריפי נבחן וכי הוא בטוח שאפשר יהיה למתן גם את העלייה בינואר.

מנכל רשות המים ויו”ר המועצה, יחזקאל ליפשיץ, ציין כי תעריף המים בישראל הוא מהנמוכים ב-OECD, והתייחס להפחתת העלאת התעריף שתוכננה לחודש הנוכחי, שהתאפשרה באמצעות מספר צעדים בהם עדכון תחזית ההתפלה. עם זאת, הוא העריך כי בעדכון הבא של התעריף, ינואר 2025, תהייה עליה של 5%-6% . באשר להצעת החוק שעוסקת בתעריף המים לחקלאות אמר: “הקביעה המלאכותית של תעריף המים לחקלאות בחקיקה עלולה ליצור יותר נזק מתועלת. אם זה יושת על משק המים הכללי זה יעלה את התעריף בכ-5%”.

בחודש שעבר מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק המים של חברי הכנסת אלון שוסטר ורם בן ברק, 27 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.  על פי הצעת החוק, תעריפי המים לחקלאות ייקבעו בכללים ובאישור שר החקלאות ופיתוח הכפר. בקביעת התעריף יילקחו בחשבון שיקולים שונים כמו יכולת התשלום באזורים שונים, סוגי המים בהם החקלאים עושים שימוש ועוד.

מים לחקלאות לא על חשבון צרכני המים

רפרנטית מים באגף התקציבים באוצר, ליהי צלאל, התייחסה גם היא בדיון היום להצעת החוק ואמרה כי אין לה מקור תקציבי, אלא בתעריף המים. “לא הסכמנו לסעיף התעריף. הסכמנו לשיקוף העלויות לצרכן הביוב. אחת החוזקות של המשק הוא היותו סגור שיכול לכלכל את עצמו”, אמרה.

מנכ”ל משרד האנרגיה והתשתיות, יוסי דיין, אמר כי בעולם מתוקן הרשות הייתה צריכה לקבל צל”ש על שהצליחה למנוע את העלאת תעריף המים. “אחד התפקידים המרכזיים שלי, של המשרד ושל השר הוא לעשות כל שלאל ידינו למנוע העלאות תעריפי המים והחשמל. אם הייתי מרים יד בעד העלאת של 7.7% הייתי חוטא לתפקידי. כתפיסת עולם תעריף מים לא אמור לעלות בצורה ניכרת מעבר למדדים שמתפרסמים”.

באשר למחיר המים לחקלאות אמר כי הוא לא צריך לבוא על חשבון צרכני המים. היו”ר אלקין שאל מה יקרה אם המשרד לא יצליח לשכנע את אגף התקציבים האם הוא עדיין יתמוך בהצעת החוק, ודיין השיב כי צריך לשאול את אגף התקציבים האם הם יצליחו לממן את ההצעה אם לא יצליחו לשכנע את משרד האנרגיה. “אין היגיון שגברת כהן מחדרה תשלם גם את מחיר המים לחקלאות”, אמר דיין.

נשיא התאחדות האיכרים והחקלאים, דובי אמיתי, אמר כי הגליל נשרף, תרתי משמע, ולמרות זאת נתן הוראה להמשיך להשקות את הגידולים כדי לסייע למנוע שריפות. הוא הוסיף כי המדינה מוכרת מים לירדן בחצי מהמחיר שמשלמים החקלאים, שמתחרים בחקלאים הירדנים.

היועץ המשפטי של תאגיד המים של ירושלים הגיחון, עו”ד אביב ברנדט, התייחס לאספקת המים לשכונות במזרח ירושלים ואמר כי הבעיה היא בשכונות מעבר לגדר ההפרדה, והפתרון הוא שדרוג תשתיות שמקורות עובדת עליו.

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן