חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נשיא מצרים: הנסיבות האזוריות מכבידות על המצב הכלכלי במדינה

בנאום שנשא נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הוא ציין כי נגרמו למצרים הפסדים בשל ההתפתחויות באיזור ואמר כי המדינה תיאלץ לפתוח מחדש את ההסדרים שלה מול קרן המטבע הבינלאומית אם הציבור לא יצליח לעמוד בנטל הגזירות • מצרים הפסידה בחודשים האחרונים כ-6 מיליארד דולר בשל ירידה בהכנסות מתעלת סואץ

נשיא מצרים א-סיסי | צילום: שאטרסטוק

בכנס שהתקיים היום (ראשון) במצרים הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי נשא נאום ובו הדגיש את ההשפעות של ההתפתחויות במזרח התיכון בתקופה האחרונה על מצבה הכלכלי של המדינה, מה שמוביל את מצרים לבחון מחדש את ההסדרים שהושגו מול קרן המטבע הבינלאומית במסגרת קבלת הסיוע. מדבריו עולה כי מצרים הפסידה כ-6-7 מיליארד דולר בעשרת החודשים האחרונים בשל ההשלכות האזוריות והעולמיות, כך מדווח בלומברג.

א-סיסי ציין בנאום כי מצרים עשויה לבחון מחדש את ההסכמים שיש לה עם קרן המטבע הבינלאומית אם האתגרים יהוו עומס בלתי נסבל על הציבור, כך שלא יוכל יותר לעמוד בגזירות שמכתיבה קרן המטבע בתמורה לסיוע שהשיגה המדינה. הנשיא המצרי הדגיש כי מצרים פועלת במסגרת מסלול הרפורמה הכלכלית הנוכחית שלה בתוך נסיבות אזוריות ועולמיות מאתגרות ביותר, שהשפיעו על כל הכלכלה העולמית ומאיימות על מיתון כלכלי נוסף. “אם האתגר הנוכחי יגרום לכך שהציבור לא יכול לשאת בנטל, עלינו לשקול מחדש את המצב מול קרן המטבע הבינלאומית”, סיכם א-סיסי.

מצרים הגיעה להסדר עם קרן המטבע הבינלאומית לסיוע עוד בשנת 2022 ובמרץ השנה הוחלט להגדיל את הסיוע מ-3 מיליארד דולר ל- 8 מיליארד דולר כדי לאפשר למדינה להתמודד עם כל הלחצים, האתגרים שנגרמים מההתפתחויות האזוריות והעולמיות. בתמורה לסיוע הגדול מצרים נאלצת לייצר רפורמה מקיפה שהיא בעלת השלכות משמעותיות על הציבור.

בספטמבר הדגיש סיסי כי תעלת סואץ ספגה הפסד של יותר מ-50%-60% מהכנסותיה, כ-6 מיליארד דולר, במהלך 7-8 החודשים האחרונים בשל ההתרחשויות האזוריות. הירידה בהכנסות נבעה ממתקפת המורדים החות’ים מתימן בים האדום.

 

 

 

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן