חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שוב עיכוב: טיסת הניסוי של החללית ״סטארליינר״ נעצרה דקות לפני השיגור

החללית שפותחה על ידי חברת התעופה בואינג במימון של נאס"א ממתינה כבר זמן רב לטיסה המאוישת הראשונה עם שני אסטרונאוטים על סיפונה, תאריך השיגור נקבע לאתמול אך דקות לפני הספירה לאחור הטיסה בוטלה • עד כה העיכובים של הסטארליינר גרמו לבואינג להפסדים של כ-1.5 מיליארד דולר

"הסטרליינר" של חברת התעופה בבואינג בשיתוף נאס"א | צילום: שאטרסטוק

טיסת הניסוי המאוישת הראשונה של החללית “הסטרליינר” של חברת התעופה בואינג וסוכנות החלל האמריקנית נאס”א, שנקבעה ל-1 ביוני עצרה ארבע דקות לפני הספירה לאחור. הקפסולה הנושאת שני אסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית, הופסקה ונעצרה ושיגור החללית שתוכנן לאתמול שוב נדחה ועוכב מסיבה לא ברורה.

הקפסולה סטארליינר הייתה אמורה לשאת את האסטרונאוטים לתחנת החלל, באמצעות טיל אטלס V. כעת אחרי ביטול השיגור, בואינג ונאס”א מתכוונות לתזמן מחדש את הזמן המתאים לשיגור נוסף 24 שעות מאוחר יותר או לכוון לתאריכי שיגור חלופיים ב-5 ביוני או ב- 6 ביוני.

ניסיון שיגור אחד של בואינג בשיתוף נאס”א כבר בוטל בתחילת מאי עקב בעיה בטיל, הרקטה נבנתה על ידי בואינג ולוקהיד מרטין כמיזם משותף. הטיל הופיע לראשונה ב-2002 בשיגורים לחלל, כעת מבחן הטיסה של צוות סטארליינר הוא למעשה השיגור ה-100 של הטיל.

הקפסולה עצמה יכולה לשאת עד ארבעה אסטרונאוטים של נאס”א בכל טיסה ויותר מ-90 ק”ג של ציוד מחקר ומטען כללי. החללית נוחתת באמצעות מצנח וכריות אוויר, כל קפסולה של הסטארליינר יכולה לטוס עד ל-10 משימות מבצעיות.

לאחר דחייה השיגור שתוכנן בחודש מאי, בואינג ונאס”א מצאו דליפת הליום בסטרליינר, מה שעיכב שוב לצורך סדרת היערכות נוספת. לאחר שנקבע כי המצב יציב ואין בעיה של בטיחות בטיסה נקבע ניסיון שני שהיה אמור לצאת לדרך אתמול.

“הסטרליינר” של חברת התעופה בבואינג | צילום: שאטרסטוק

בואינג ספגה כבר הפסדים כבדים בשל כישלונות ועיכובים של הסטארליינר, בזבזה כ-1.5 מיליארד דולר על הפרויקט וכמעט 5 מיליארד דולר מכספי הפיתוח של נאס”א. החללית הסטארליינר נחשבה בעבר כמתחרה לחללית דרגון של SpaceX . לבואינג כרגע יש כוונה להטיס שישה שיגורים של הסטארליינר לצורך משימות מבצעיות בתחנת החלל הבינלאומית. מבחן הטיסה של הצוות שהיה אמור לצאת לדרך בשבת וכעת נדחה עוד קצת, זהו הצעד המשמעותי ביותר, מדור בניסוי הטיסה הראשון לפני הפיכתה של החללית למבצעית.

לאחר שייצא לדרך השיגור ותבוצע הטיסה, הסטארליינר תטוס בחלל למשך כ-24 שעות לפני עגינה מתוכננת בתחנת החלל הבינלאומית, האסטרונאוטים אמורים לשהות בתחנת החלל הבינלאומית כשבוע לפני חזרתם לכדור הארץ.

פרויקט סטארליינר נולד לאחר החלטת נאס”א ב-2010 לממן פרויקטים של מספר חברות תעופה וחלל כדי לפתח חלליות חדשות מתוך מטרה להוריד עלויות שיגור של אסטרונאוטים. באפריל 2011, זכתה בואינג בחוזה של נאס”א על סך 92.3 מיליון דולר למימון פיתוח ראשוני של החללית. בשלב הבא של הפיתוח, ב-2012, קיבלה בואינג 460 מיליון דולר נוספים עבור פיתוח החללית.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן