חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לאומי חוזרים לחלוקת דיבידנדים של 40%; רווח רבעוני גבוה בשל מכירת בניין המטה

לאומי מסכם רבעון ראשון עם רווח יוצא דופן של 2.8 מיליארד שקלים, אך בנטרול מכירת "בית מאני" ב-623 מיליון מדובר ברווח נמוך יותר מהרבעון המקביל אשתקד • הבנק צמצם את ההפרשה לחובות לציבור, שנטל יותר משכנתאות לפחות הלוואות אחרות

בנק לאומי | צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

בחודש שעבר לאומי רשם רווח של 524 מיליון שקל, לפני מס, בגין מכירת מטה הבנק בתל אביב, בית מאני, אחרי שמימש אותו תמורת 623 מיליון שקל. כעת הבנק מפרסם את הדוחות הרבעוניים מהם עולה שהוא רשם רווח שיא רבעוני של 2.8 מיליארד שקל ותשואה להון של 20.2%.

אלא שבנטרול ההכנסה החד-פעמית ממימוש הנכס מדובר ברווח של 2.2 מיליארד שקל – נמוך מהרבעון המקביל אשתקד. ברבעון המקביל נרשמה תשואה על ההון של 19% ואילו ברבעון זה מדובר בתשואה על ההון של 14% – בנטרול מכירת הנכס.

למרות המלחמה והסיכונים הגלומים בה, גם לאומי הודיע על חלוקת דיבידנד של 40% מרווחיו הרבעוניים: 835 מיליון שקל, מתוך רווח נקי יחולקו במזומן ו-280 מיליון על ידי רכישה עצמית של מניות, מתוך תכנית רכישה בהיקף של מיליארד שקלים.

ברבעון המקביל אשתקד הרווח של הבנק היה כמיליארד שקל, תשואה של כ-7.85% בלבד, בין היתר בשל ההפרשה בגין ההשקעה בבנק האמריקאי, וואלי. בדומה למגמה בענף בכלל, הציבור העביר לפיקדונות את כספיו מחשבונות העו”ש והגדיל אותם בשיעור של 4.9% מתחילת השנה וב-11.8% בהשוואה לרבעון הראשון של 2023.

אשראי | צילום: שאטרסטוק

למרות שתיק האשראי של הציבור גדל, שיעור ההפרשות של הבנק להוצאות הפסדי אשראי קטנו והיוו 0.21% מסך האשראי שהועמד. ברבעון המקביל אשתקד שיעור זה היה כמעט כפול ועמד על 0.41%.

כצפוי, היקף האשראי לציבור צמח ל-428.6 מיליארדי שקלים, גידול של 6.1% מהרבעון המקביל אשתקד. האשראי למשכנתאות זינק ב-8.9% והסתכם ב-134.3 מיליארדי שקלים, בהשוואה ל-123.3 מיליארדי שקלים ברבעון המקביל אשתקד. האשראי ללקוחות פרטיים הצטמצם ב-7.3% מהרבעון המקביל אשתקד, מה שעשוי ללמד על כך שהציבור העדיף לשעבד דירה כדי להוזיל את עלות האשראי שלו.

גם האשראי לעסקים קטנים קטן ב-2.3% בהשוואה לרבעון המקביל והסתכם ב-26.5 מיליארד שקל. האשראי למגזר העסקי גדל ב-7.7% והסתכם ב-130.2 מיליארד שקל, מה שמגדיל עוד יותר את הפער בהקצאת האשראי של הבנקים בין העסקים הקטנים והבינוניים לעסקים הגדולים, שנהנים מנתח אשראי גדול יותר.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

עוד כתבות מעניינות

דילוג לתוכן