חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתי הנפט יגיב להתרחשויות? זה הסיכון שיוביל לזינוק דרמטי במחיר

למרות רצף האירועים במזרח התיכון עדיין מחירי הנפט לא זינקו ושומרים על יציבות, למרות זאת להערכת המומחים הסיכונים קיימים והסלמה מהירה במצב עם סגירת מיצר הורמוז תוביל במהירות לעלייה במחיר הנפט

עלייה במחירי הנפט | צילום: שאטרסטוק

בדרך לעלייה במחיר הנפט? רצף ההתרחשויות, המלחמה בלבנון וחיסולו של מזכ”ל ארגון הטרור חסן נסראללה, עדיין לא באה לידי ביטוי במחירי הנפט, אך הסיכונים קיימים. בינתיים מחירי הנפט לא זינקו באופן משמעותי על רקע ההתרחשויות הדרמטיות במזרח התיכון כאשר מחיר הנפט מסוג ברנט הוסיף 1.56% בלבד ועומד על מחיר של כ-73 דולר לחבית ומחיר הנפט האמריקאי עם עלייה של כ-1% במחיר של כ-68 דולר לחבית.

למרות העלייה במתיחות במזרח התיכון עוד לא נצפית הפרעה באספקת הנפט ונראה כי שוק הנפט אינו מצפה למלחמה כוללת בין איראן לישראל שתשפיע בוודאות על האספקה, כך לפי מומחים שהתראיינו ב-CNBC. גם המלחמה של ישראל בעזה לא הובילה עד כה להפרעות באספקת הנפט, עם זאת המומחים ציינו כי הסלמה מהירה במצב עלולה להוביל לרמת מחירים של יותר מ- 100 דולר לחבית.

“הסיכון הגדול ביותר לשוק הנפט הוא סגירת מיצר הורמוז. למרות שזה לא סביר, מחירי הנפט יזנקו ב-30 דולר לחבית אם זה יקרה”, אמר מומחה הנפט מ-“ביסטון אינטרסט” חברת השקעות המתמחה בסקטור הנפט ל-CNBC. “אם האירועים יתגלגלו במהירות, כל הפרעה מהותית באספקת הנפט האיראנית או בייצוא הנפט דרך מיצר הורמוז עשויה לשלוח את מחירי הנפט הרבה מעבר מ-100 דולר לחבית”, אמר.

מיצר הורמוז בין עומאן לאיראן הוא ערוץ חיוני שבו עוברת כחמישית מהפקת הנפט העולמית מידי יום. זהו נתיב מים חשוב מבחינה אסטרטגית המקשר בין יצרני הנפט במזרח התיכון לשווקים מרכזיים ברחבי העולם.

דרך המצר עוברת מרבית תפוקת הנפט של כווית,עיראק, איראן, ערב הסעודית, בחריין, קטר ואיחוד האמירויות. נכון ל-2018 עוברות במצר הורמוז בממוצע 14 מכליות נפט ביום, ובהן כ-17.4 מיליון חביות נפט גולמי ותזקיקי נפט, מדובר בכ-22% מתפוקת הנפט העולמית.

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

הירשמו לניוזלטר של ערוץ הכלכלה

דילוג לתוכן